A házi, tea alapú forró italunk megszületésének első lépése, a teafőzet megfelelő elkészítése.
A leforrázás pillanatában finoman mozgassuk meg a tea filtert néhányszor, majd hagyjuk állni 4-5 percig, majd az áztatás végén ismét mozgassuk meg a filtert, hogy az aromák felszabaduljanak.
A teafű eltávolítása után hozzáadjuk az összetevőket, majd finoman megkeverjük. Végül fahéjat szórunk a tetejére.
Italunk alkoholos változatainak az elkészítéséhez, adhatunk hozzá light rumot narancshéj dísszel, vagy gint szerecsendió dísszel.
A tea elkészítéséhez a legjobb teavíz a friss, alacsony ásványi anyag tartalmú ásványvíz; ami fontos, hogy mindenképpen friss hideg vizet használjunk, amit forrásig melegítünk. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!