Elkészítés: Az almát megpucolom és lereszelem egy szitába, hogy a levét könnyen kinyomhassam. A diót durvára darálom, és egy tálban összekeverem a 8 dkg cukorral és bőven őrölt fahéjjal.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 3 felé választom. Egy sütő méretű tepsit vékonyan kikenek vajjal, és az egyik tésztalapot kinyújtva belerakom a tepsibe. Erre kerül a reszelt, kinyomott alma, amit meghintek őrölt fahéjjal.
Ezután egy újabb kinyújtott tésztalap következik, amire egy egész üveg házi sárgabarack lekvárt kenek, majd a sok-sok diót, de kevés cukrot, fahéjjal is megszórom egyenletesen.
Az egészet befedem a harmadik lappal, és langyos helyen, letakarva fél órát kelesztem. A sütőt előmelegítem 180 C fokra, és a megkelt sütit betolva addig sütöm, amíg szép világos barna nem lesz a teteje.
Ezután hagyom kihűlni, majd elkészítem a csokimázat, és vastagon bevonom vele, ezt is hagyom rajta megszilárdulni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre