Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-diós zserbó

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 35 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • pici só
  • 1 dl tej
  • 1 csomag száraz élesztő
  • fél csomag sütőpor
  • Valamint:
  • 7,5 dl sárgabaracklekvár
  • 30 dkg durvára darált dió
  • 8 dkg cukor
  • őrölt fahéj
  • 1,5 kg alma
  • A csokimázhoz:
  • 15 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg vaj
  • 15 evőkanál víz
  • A díszítéshez:
  • grillázs mogyoró

Elkészítés

Elkészítés: Az almát megpucolom és lereszelem egy szitába, hogy a levét könnyen kinyomhassam. A diót durvára darálom, és egy tálban összekeverem a 8 dkg cukorral és bőven őrölt fahéjjal.

A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 3 felé választom. Egy sütő méretű tepsit vékonyan kikenek vajjal, és az egyik tésztalapot kinyújtva belerakom a tepsibe. Erre kerül a reszelt, kinyomott alma, amit meghintek őrölt fahéjjal.

Ezután egy újabb kinyújtott tésztalap következik, amire egy egész üveg házi sárgabarack lekvárt kenek, majd a sok-sok diót, de kevés cukrot, fahéjjal is megszórom egyenletesen.

Az egészet befedem a harmadik lappal, és langyos helyen, letakarva fél órát kelesztem. A sütőt előmelegítem 180 C fokra, és a megkelt sütit betolva addig sütöm, amíg szép világos barna nem lesz a teteje.

Ezután hagyom kihűlni, majd elkészítem a csokimázat, és vastagon bevonom vele, ezt is hagyom rajta megszilárdulni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss