Egy nagy tálba összekeverjük a száraz alapanyagokat, a diót, a zabpehelylisztet, a búzadarát, a sót, a sütőport, a cukrot és a citrom reszelt héját. Az almát lereszeljük. A tál aljára kevés citromlevet teszünk, majd úgy reszeljük bele a levét nem nyomjuk ki és hozzákeverük a fahéjat, a vaníliás cukrot és a mazsolát.
A tortaformát vastagon kikenjük a margarinnal, majd egy réteget beleszórunk a lisztes diós keverékből erre ráhalmozunk egy réteg almát, majd újra megszórjuk a lisztes keverékkel. Ezután rátesszük a maradék almát, végül beborítjuk a lisztes keverékkel.
A tejfölt kikeverjük a tojással és a tejjel és beleöntjük a formába. Az alját picit megszurkáljuk, hogy oda is lemenjen a tej. A maradék margarint felkockázzuk és a tetejáre szórjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.