Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-diós szeletek

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztalapokhoz:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 6 egész tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 6 db alma reszelve (sajtreszelőn reszeltem) a levével együtt
  • 20 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • A mázhoz:
  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A lapok hozzávalóit összegyúrjuk, 2 részre osztjuk. Az első cipót kisodorjuk, 25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

A tölteléket elkészítjük: az almát nem facsarjuk ki, a levével együtt tesszük a töltelékbe!!!! Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a többi hozzávalókat belekeverjük, és a tésztalapra öntjük.

A másik tédztacipót kisodorjuk, és a töltelékre borítjuk. Villával megszurkáljuk, és 170 fokos sütőben megsütjük.

A kihűlt tésztát mázzal bevonjuk, ehhez a csokit az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, a tésztára öntjük, majd elsimítjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss