hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-diós rakott hús

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst felszeleteljük, az olajon mindkét oldalukat hirtelen pirosra sütjük, majd tűzálló tálra rakjuk.

A meghámozott almát feldaraboljuk, és 1 dkg vajon puhára pároljuk. A megpárolt almát a hússzeletekre halmozzuk.

A maradék vajból és lisztből világos rántást készítünk, felengedjük meleg tejjel, belerakjuk a fűszereket, megsózzuk és sűrűre főzzük.

Ha a mártás kicsit kihűlt, hozzákeverjük a felvert tojást, a reszelt sajtot és a darált diót, majd az egészet rásimítjuk az almás hússzeletekre, és előmelegített forró sütőben megsütjük.

Vajas zöldség vagy burgonyapüré illik hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss