Elkészítés: A húst felszeleteljük, az olajon mindkét oldalukat hirtelen pirosra sütjük, majd tűzálló tálra rakjuk.
A meghámozott almát feldaraboljuk, és 1 dkg vajon puhára pároljuk. A megpárolt almát a hússzeletekre halmozzuk.
A maradék vajból és lisztből világos rántást készítünk, felengedjük meleg tejjel, belerakjuk a fűszereket, megsózzuk és sűrűre főzzük.
Ha a mártás kicsit kihűlt, hozzákeverjük a felvert tojást, a reszelt sajtot és a darált diót, majd az egészet rásimítjuk az almás hússzeletekre, és előmelegített forró sütőben megsütjük.
Vajas zöldség vagy burgonyapüré illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre