Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-diós papucs

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A leveles tésztát 10 perccel a feldolgozás előtt vegyük ki a hűtőből, és a sütőt melegítsük elő 210 °C-ra (alsó-felső sütés).

Az almát mossuk meg, hámozzuk meg, reszeljük finomra. A diót daráljuk meg. Az almát keverjük össze a dióval, a cukorral és a fahéjjal.

A tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki, és éles késsel vágjuk 15 négyzetre. Felvert tojással kenjük meg. Az almás tölteléket helyezzük a négyzetek közepére átlósan, a sarkokat pedig hajtsuk középre. A tészta tetejét kenjük meg tojással.

Középső sínen kb. 15-20 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss