Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-diós palacsinta karamellel

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg finom őrlésű tönkölyliszt
  • 3 ek barna nádcukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 5 dl tej
  • 5 dl szódavíz
  • A töltelékhez:
  • 6 db közepes alma
  • 3 dkg vaj
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg barna nádcukor
  • 0,5 dl almapálinka
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • A karamellhez:
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 10 dkg dió

Elkészítés

  1. A tésztához a liszteket egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, a tojásokat, az olajat, és először kevés tejjel elkezdjük összekeverni, majd apránként adogatva a tejet és a szódavizet folyamatosan kevergetve, sima palacsintatésztává keverjük. A tésztát fél órát pihentetjük. 
  2. Az almákat megtisztítjuk, és kisebb szeletekre vágjuk. A vajon megpároljuk, közben hozzáadjuk a megmosott mazsolát, cukrot és a pálinkát. Mikor az alma megpárolódott hozzáadjuk a fahéjat és jól összekeverjük.
  3. A tésztát a pihentetés után, pici olajjal kikent palacsinta sütőben egymás után kisütjük.
  4. A karamellhez megolvasztjuk a cukrot, majd hozzákeverjük a vajat és jól egyneművé keverve, hozzáadjuk a tejet és addig forraljuk, míg teljesen sima nem lesz.
  5. Tálaláskor a palacsintákra szórunk egy kanálnyi darált diót, ráteszünk egy kanálnyi párolt almát, elsimítjuk és négybe hajtva a tányérra tesszük, megszórjuk egy kevés porcukorral és ízlés szerint megcsorgatjuk a karamellel.

13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY >>> 

Megjegyzés

Az alma és dió párosának köszönhetően egy nagyon kellemes őszi desszertet készíthetünk, megkoronázva az ízeket egy kevés karamellel. - veruss74

Ezek is érdekelhetnek

Friss