Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-diós máglyarakás

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A mazsolát néhány órával az elkészítés előtt rumba áztatjuk.

Egy tálba ujjnyi szeletekre karikázzuk a kalácsot, a tojások sárgáját a 6 dkg cukorral, az olvasztott vajjal és a citrom héjával elkeverjük, felöntjük langyos tejjel, és a kalácsra öntjük.

Az almákat meghámozzuk, kis szeletekre vágjuk, 3 dkg cukorral, fahéjjal összekeverjük.

Egy közepes sütőedényt kivajazunk, a megázott kalácsot belerakjuk, meghintjük a dióval, a mazsolával, beborítjuk az almával, és kb. 15 dkg lekvárt szétkenünk a tetején. Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, kb. 30 percig sütjük.

A sütő hőmérsékletét 160 fokra csökkentjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük csipetnyi sóval, a maradék cukorral, a citromlével, majd lazán elkeverjük benne a maradék lekvárt, a megsült tészta tetejére kenjük, villával megborzoljuk. Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, ameddig a teteje kissé megpirul (kb. 10-15 perc).

Langyosra hűtjük, kockákra szeletelve kínáljuk.

Megjegyzés

Készíthetjük szikkadt kiflivel vagy zsemlével is, de több cukrot adjunk a tejes keverékhez. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss