Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-diós lepény

45 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral, és a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Belekeverjük a darabolt almát, a durvára vágott diót, valamint a reszelt citromhéjat is.
  3. Kivajazott, kilisztezett sütőformába terítjük, majd előmelegített sütőben, lassú tűzön aranyszínűre sütjük.
  4. Közben elkészítjük a tortabevonót, majd miután kiborítottuk a formából a kész, tűpróbával ellenőrzött sütit, a tetejére terítjük a bevonó masszát, majd elsimítjuk rajta. Kihűlés után szeletelhetjük. 12 - 16 személy részére elegendő mennyiség.

Ezek is érdekelhetnek

Friss