Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-diós kosárka

45 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. Az almás-diós kosárka tésztájához a sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezeket összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint, majd közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.
  2. A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a csapott ek cukrot és a csapott mk fahéjat. Ezeket összedolgozzuk, és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.
  3. Ezután a tésztából golyókat formázunk, két tenyerünk között kilapítjuk és szilikonos muffinformába nyomkodjunk. Az alján vastagabban, az oldalán vékonyabbra hagyjuk a tésztát. Ezután a tésztakosárkákba almás tölteléket teszünk, és eligazgatjuk.
  4. A dióbelet mézzel összekeverjük és az almás töltelék tetejére egy-egy mokkáskanálnyi mennyiséget teszünk.
  5. A töltött kosárkákat 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15 perc alatt készre sütjük. A tészta akkor jó, ha az könnyen elválik a szilikonos formától, és nem morzsálódik.
  6. A kész süteményeket kihűtjük, kifordítjuk a szilikonos formákból és tálaláskor megszórjuk porcukorral. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss