Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-diós kifli

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kitekert tésztát felvágjuk 8-10 db egyforma méretű háromszögre, a megolvasztott vaj kétharmadával megkenjük, és meghintjük az őrölt fahéjjal elvegyített barna cukor háromnegyedével. Ezután rászórjuk a durvára vágott diót.
  2. Az almát megmossuk, kimagozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és elrendezzük azokat a háromszögeken. Feltekerjük és kiflit formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezzük a kifliket, megkenjük őket a maradék olvasztott vajjal, és megszórjuk a megmaradt fahéjas barna cukorral. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

MÁKOS-DIÓS POZSONYI KIFLI >>> 

11 SZUPER RECEPT, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG LEVELES TÉSZTA >>> 

OMLÓS DIÓS KIFLIK >>> 

MOGYORÓKRÉMMEL TÖLTÖTT KIFLI >>> 

Ezek is érdekelhetnek