Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-diós kifli

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A kitekert leveles tésztát felvágjuk 8-10 db egyforma méretű háromszögre. A megolvasztott vaj kétharmadával megkenjük, és meghintjük az őrölt fahéjjal elvegyített barna cukor háromnegyedével. Ezután rászórjuk a durvára vágott diót.
  2. Az almát megmossuk, kimagozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és elrendezzük azokat a háromszögeken. Feltekerjük és kiflit formázunk belőle.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezzük a kifliket, megkenjük őket a maradék olvasztott vajjal, és megszórjuk a megmaradt fahéjas barnacukorral.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss