hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-diós kevert süti csokimázzal

50 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Az almás-diós kevert süti elkészítéséhez az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét.
  2. A tojást kikeverjük a cukrokkal. A sütőport összekeverjük a liszttel, a kávéval ( ez elhagyható) és a dióval, majd az almával elkevert cukros tojáshoz adjuk és jól összeforgatjuk. 
  3. Sütőpapírral kibélelünk egy 20×30 cm-es tepsit, és belesimítjuk a tésztát.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük a süteményt. A sütés vége felé letakarjuk alufóliával, a végén tűpróbával ellenőrizzük. 
  5. A csokimáz elkészítéséhez vajat a csokoládéval felolvasztjuk a mikróban, simára keverjük, és bevonjuk vele a kihűlt süteményt. Megszórjuk mandulapehellyel, majd dermedés után kockákra vágva kínáljuk.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a csodafinom almás diós kevert sütemény csokimázzal:


 

Megjegyzés

Gyorsan elkészíthető, finom sütemény, amit a kávé tesz különösen finommá. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek