Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-diós gyümölcskenyér

60 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag

Elkészítés

  1. Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk, és a reszelő nagy lyukán lereszeljük, és a cukorral elkeverve hagyjuk állni. A formát kikenjük margarinnal és meghintjük zsemlemorzsával. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a vaníliás cukrot. A szilvát és a barackot apró kockára, a diót durvára vágjuk és a mazsolával együtt a lisztbe szórjuk. Hozzáadjuk a tojást és a cukros almát, és jól összekeverjük.
  2. A tésztát az előkészített formába simítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, 170 fokon, hőlégkeveréssel 35-40 perc alatt megsütjük, és tűpróbával ellenőrizzük.
  3. Ha megsült, rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintjük, és egy éles késsel szeleteljük.

    NAGY PÜSPÖK- ÉS GYÜMÖLCSKENYÉR VÁLOGATÁS >>> 

    KARÁCSONYI GYÜMÖLCSKENYÉR, AMI GARANTÁLTAN PUHA LESZ MÉG SZILVESZTERKOR IS! >>> 

Megjegyzés

Nekem a sütés felénél eléggé barnult a teteje, ezért a középső rácsról az alsóra raktam. A gyümölcskenyérforma mérete: 26*12*7,5 cm. - AranyTepsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss