Elkészítés: A tésztához az élesztőt 1 kanál cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatom. A többi hozzávalóval összedolgozom, majd meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztem.
Téglalap alakúra nyújtom. Gondolatban 3 fele osztom. A lereszelt almát elkeverem a fahéjjal, a cukorral és a grízzel, majd a téglalap közepén eloszlatom. A másik két részt haránt bevagdosom, és beborítom vele a tölteléket, mintha befonnám.
Sütőpapíral bélelt tepsibe teszem, a fehérjével megkenem, majd 40-50 perc alatt közepes lángnál megsütöm. Porcukorral meghintem még melegen.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre