Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-diós finom kalács

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 70 dkg liszt
  • 1 pohár kefir
  • 10 dkg cukor
  • reszelt citromhéj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 tojás + 1 sárgája
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dkg darált dió
  • 1 dl tej
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 5 alma lereszelve
  • 20 dkg cukor
  • 2-3 evőkanál gríz
  • 1 evőkanál fahéj
  • A tetejére:
  • 1 tojásfehérje
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához az élesztőt 1 kanál cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatom. A többi hozzávalóval összedolgozom, majd meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztem.

Téglalap alakúra nyújtom. Gondolatban 3 fele osztom. A lereszelt almát elkeverem a fahéjjal, a cukorral és a grízzel, majd a téglalap közepén eloszlatom. A másik két részt haránt bevagdosom, és beborítom vele a tölteléket, mintha befonnám.

Sütőpapíral bélelt tepsibe teszem, a fehérjével megkenem, majd 40-50 perc alatt közepes lángnál megsütöm. Porcukorral meghintem még melegen.

Ezek is érdekelhetnek

Friss