Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Két szuperegéséges téli saláta, amit minden gyerek imádni fog!

Nem csak édességekkel, süteményekkel tudjuk a téli, ünnepi hangulatot az asztalra varázsolni: a színes késő őszi zöldségekkel és gyümölcsökkel, varázslatos ízharmóniát csempészhetünk egy-egy fogás mellé.

A minap kapott gazdasági zöldségek között rábukkantam egy ritkaságra, a sárga céklára, amiből két, igazán télies salátát készítettem mindenki örömére. Ez a nyers saláta nem csak finom, de tele van vitaminokkal, nyomelemekkel, esszenciális zsírsavakkal, antioxidásokkal - és egy gyerek sem tud ellenállni nekik!

Almás-diós céklasaláta

1 fej sárga cékla  - de lehet hagyományos, lila is
1 közepes savanykás alma
1 teáskanál méz
fél teáskanál citromlé
fél marék pucolt dió
fűszerek (kardamom, szegfűszeg, szerecsendió)

A céklát és az almát meghámozzuk, majd egy nagylyukú reszelőn lereszeljük. A diót késsel, vagy aprítóval durvára daraboljuk. Az egészet egy tálba tesszük és rácsorgatjuk a mézet. Őrölt kardamommal egy lehelletnyit megszórjuk, és az egészet jól összekeverjük. A fűszerezéssel óvatosan bánjunk, egy tál salátához csupán egy fűszert válasszunk, hiszen mindegyiknek jellegzetes intenzív íze van. Akár azonnal is fogyasztható, de fél óra hűtés kimondottan jót tesz neki.

 
Fahéjas sült cékla almával

1db közepes savanykás alma
1 db sárga cékla - de lehet hagyományos, lila is
1 teáskanál méz
őrölt fahéj
kókuszzsír, vagy egyéb zsiradék
1 teáskanál citromlé

A céklát meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk. Az alma csutkáját kivágjuk, és cikkekre vágjuk.

Egy kis tepsit sütőpapírral kibélelünk, vékonyan megzsírozzuk. A céklát és az almát a tepsibe halmozzuk, rálocsoljuk a citromlevet és a mézet, fahéjjal fűszerezzük. Az egészet összeforgatjuk és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tálalhatjuk azonnal, bármilyen húsétel mellé köretként, de hidegen is nagyon finom!

Még több recept és cikk házigazdánktól itt >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss