Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-csokis sütemény

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az almapüré elkészítéséhez hámozz meg 2 almát, reszeld le sajtreszelőn, majd szűrd le.

A töltelékhez keverd össze a darált mogyorót a cukorral, a kakaóval, a reszelt csokival, a liszttel és az olvasztott vajjal.

A tésztához keverd robotgéppel a vajat az olajjal és cukorral, majd add hozzá egyesével a tojásokat. Add hozzá a joghurttal összekevert almapürét, majd a szódabikarbónával, sütőporral és kakaóval összekevert lisztet is. Keverd össze jól, hogy kapj egy jó krémes masszát.

Olajozz ki egy 1 őzgerincformát és egy kicsi lábast, és tapétázd ki kristálycukorral, amitől csillogós lesz a sütink és könnyű lesz kivenni is. Önts a masszából az őzgerinc 1/3 részéig, rá a töltelék 3/4 részét, fedd le a tésztával, de 3/4 részig érjen, mert növekedni fog. Szórd be a tetejét a darált mogyoróval. A maradék tésztával és a töltelékkel a fentiek szerint járunk el a másik előkészített sütőformában (kicsi lábas).

Tedd a sütőbe 25-30 percre, 200 fokon süsd meg! Tűpróbával ellenőrizd, hogy kész van-e. Hagyd kihűlni, majd szedd ki a formából.

Díszítsd olvasztott csokival.

Megjegyzés

Ez a tésztamennyiség 1 db kuglófhoz szól. Én most 2 formában sütöttem. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss