Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás csirkeleves

2 5/5
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A felkockázott csirkemellet habzásig hevült vajon fehéredésig futtatjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott almát és a durvára tört diót. Sózzuk, borsozzuk, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Alaposan átpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, jól kiforraljuk.

A csirkemájat felcsíkozzuk, és a leveshez adjuk.

A levest vízzel kikevert keményítővel sűrítjük, és tejszínnel dúsítjuk. Friss tárkonnyal és citromfűvel fűszerezzük, illetve pár csepp citromlével tesszük pikánssá. Ízesítés után még néhány percig főzzük, majd forrón tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss