Elkészítés: A felkockázott csirkemellet habzásig hevült vajon fehéredésig futtatjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott almát és a durvára tört diót. Sózzuk, borsozzuk, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Alaposan átpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, jól kiforraljuk.
A csirkemájat felcsíkozzuk, és a leveshez adjuk.
A levest vízzel kikevert keményítővel sűrítjük, és tejszínnel dúsítjuk. Friss tárkonnyal és citromfűvel fűszerezzük, illetve pár csepp citromlével tesszük pikánssá. Ízesítés után még néhány percig főzzük, majd forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre