hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás csirke

MME MME
3 4.3/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A csirkét 6-8 darabba vágjuk. Sóval, borssal bedörzsöljük és lábasban a fele vajon fehéredésig sütjük. Ezután lefedjük és időnként megkeverve saját levében kb. 30 percig hagyjuk párolódni. Ekkor a tejszínt ráöntjük, a húsleveskockát belemorzsoljuk és a darált diót is hozzáadjuk. A borral meglocsoljuk, és most már csak néhány percig hagyjuk a tűzön (ameddig a hús teljesen meg nem puhul). Az almákat meghámozzuk, magházukat almafúróval kivájjuk és húsukat karikákra vágjuk. A maradék vajon rázogatva kissé megpároljuk és a csirkét erre szedjük.

Elkészítési idő: 55 perc
Egy adag: 2805 kJ/671 kcal

Megjegyzés

– Körítésnek párolt rizst kínálunk mellé, amit az apróra vágott metélőhagymával vagy petrezselyemmel meghintünk.
– Amabor helyett bármilyen száraz fehérbor jó az ételhez. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss