Elkészítés: A szűzpecsenyét feldarabolom, majd a pácot elkészítem, ebbe annyi olajat öntök, hogy a belemártott húsokat ellepje, lefedem, és másnapig hűtőben hagyom.
A krumplit megpucolom és apróbb kockákra vágom, majd sós vízben megfőzöm és leszűröm. Hagyom kihűlni. (Nem szép, ha szétfő, ezért elég neki 5-6 perc.)
Egy tálban a tejfölt, a majonézt, az ecetet, a mustárt és az ízesítőket összekeverem. Hozzáadom az apróra vágott lilahagymát, a vékony kockákra vágott almát (a héját nem vágtam le), a kígyóuborkát és a leszűrt, apró kockákra vágott bébicéklát. Retekcsírával meghintem, és a hűtőbe teszem legalább pár órára.
A szűzérméket kontakt grillen pár perc alatt kisütöm, megsózom, és a salátával tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre