hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás batyu leveles tésztából

50 perc
egyszerű
átlagos
9 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kitekerjük és 9 egyforma részre vágjuk. Az almákat meghámozzuk és felszeleteljük.
  2. A tészta négyszögek széleit megkenjük felvert tojással, a közepét pedig az almaszósszal.
  3. Az almaszeleteket elosztjuk az almaszószon, megszórjuk egy kevés barnacukorral. A tészta széleit felhajtogatjuk, hogy kis csomagokat kapjunk. Megkenjük tojással és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük őket.
  4. Az almás sütit még melegen megkenjük a baracklekvárral és porcukorral megszórva tálaljuk.

Nézzétek meg videón, hogyan készül az almás batyu leveles tésztából:


Ezek is érdekelhetnek

Friss