hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-baconös lepény

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2 tk instant élesztő
  • 1 tk kristálycukor
  • 2 tk só
  • 40 ml olívaolaj
  • 80 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt + a deszkára
  • A feltéthez:
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 20 dkg pizzamozzarella
  • 3 db savanykás alma
  • 3 ág friss rozmaring
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés

  1. Egy keverőtálban az instant élesztőt a cukorral együtt feloldjuk 2 dl langyos vízben. Kb. 5 percig állni hagyjuk, amíg az élesztő felfut. Hozzáadjuk a sót, és belekeverjük az olívaolajat, majd kézi mixer dagasztókarjával beledolgozzuk a lisztet.
  2. A tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, átdagasztjuk. Nagy gombócot formálunk belőle, visszatesszük a keverőtálba, és lefedjük egy tiszta konyharuhával. Meleg helyen a duplájára kelesztjük 1-2 óra alatt. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd lisztezett felületen kb. 5-6 mm vastagra kinyújtjuk.
  3. A bacont vékony csíkokra vágjuk, majd egy serpenyőben ropogósra sütjük. A kisült zsiradékkal megkenjük a pizzatésztát. Rászórjuk a megsült bacont, ráreszeljük a mozzarellát.
  4. Az almát megmossuk, papírvékonyra szeleteljük. Elrendezzük az almaszeleteket a pizzán, majd megszórjuk a megmosott rozmaring lecsipkedett, felaprított leveleivel és frissen őrölt borssal, majd meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

15 SÓS PITE ÉS QUICHE RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>>


Ezek is érdekelhetnek