Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás amerikai palacsinta

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kölespelyhet a tejbe keverjük, és duzzadni hagyjuk 30 percig. A megmosott almát vékony cikkekre vágjuk, és a felhevített vajon megfuttatjuk. Felöntjük az almalével, majd fedő nélkül pároljuk 2-3 percig, amíg az alma megpuhul. Ne főzzük szét!
  2. A túrót simára keverjük a szétválasztott tojások sárgájával, a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásfehérjékből és 1 csipet sóból kemény habot verünk. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd a kölespehellyel és a tojáshabbal váltogatva a túrós masszába forgatjuk.
  3. Palacsintasütőben vagy tapadásmentes serpenyőben felhevítünk 2 ek olajat. Palacsintánként belemerünk 2 ek tésztamasszát, kerekre lapítjuk, és közepes tűzön sütjük 3-4 percig. Közben finoman belenyomjuk az almacikkeket. Végül a serpenyőbe öntjük a maradék olajat, és a palacsintákat a másik oldalukon is sütjük 3-4 percig. Juharsziruppal meglocsolva kínáljuk.


    Még több amerikai palacsinta >>>
     

    Almás finomságok >>> 

Nincs juharszirupod? Szórd meg az almás palacsintákat fahéjas porcukorral! Inkább sósra vágysz? Ne tegyél cukrot a tésztába és mellőzd az almát is, majd kend meg a palacsintákat zöldfűszeres krémtúróval!

Ezek is érdekelhetnek

Friss