hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-áfonyás muffin

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • 30 dkg alma
  • 1-2 ek citromlé
  • 25 dkg liszt
  • 3 tk sütőpor
  • 12,5 dkg kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 2 db tojás
  • 0,75 dl olaj
  • 1,5 dl citromos kefir
  • 7,5 dkg áfonya (fagyasztott is jó)
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

  1. A meghámozott, kimagozott almát felkockázzuk, majd meglocsoljuk a citromlével.
  2. Az átszitált lisztet elvegyítjük a sütőporral, 1 csipet sóval, a kristály- és a vaníliás cukorral, valamint az őrölt fahéjjal. Hozzáadjuk a tojásokat, az olajat és a kefirt, azután robotgép gyúrópálcájával sima tésztává dolgozzuk. Végül beleforgatjuk a felengedett, alaposan lecsepegtetett áfonyát és az almakockákat.
  3. A tésztát egy 12 darabos muffintepsi papírkapszlival kibélelt mélyedéseibe kanalazzuk, és a 200 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Egy kevés porcukorral meghintve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek