Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almaleves egyszerűen

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az almákat meghámozzuk és feldaraboljuk, ízlés szerint fahéjjal meghintjük. A pudingport egy pohárban annyi tejjel, amennyi ellepi, simára keverjük. Az almát egy edénybe tesszük, ráöntjük a maradék tejet (ha nagyon sűrű, önthetünk hozzá vizet), belekeverjük a fűszereket és ízlés szerint cukrot, majd felforraljuk. Ha felforrt, belekeverjük a pudingot, és és újra felforraljuk. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Ha kb. 40 fokra hűlt, citromot vagy narancsot csepegtethetünk bele, hogy savanykásabb legyen.

Megjegyzés

Ha esetleg a citrom miatt összemenne a tej, csak össze kell turmixolni. - Lery94

Ezek is érdekelhetnek

Friss