Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Nyomokban almát tartalmaz" - teszteltük a 100%-os almaleveket

Az ünnepek nem csak az ezerfajta különböző ételről és édességről szólnak, szóval néha nem árt, ha gondolunk az ital részlegre. Vannak, akik nem csak sör-bor-tömény vonalon mozognak és néha kell az alkoholmentes. Sokan a víznél azért élménydúsabb folyadékkal képzelik el ezt a dolgot, így megnéztük mivel lehet megoldani ezt a problémát a legjobban.

Teszteltünk már gyümölcsleveket, de most egy újabb fajtára kalibráltuk érzékszerveinket. A célgyümölcs a héten az alma, mégpedig azon fájtját, amit olyan dobozba vagy palackba zártak, amin ott figyel a 100% plecsni. Ez volt az egyetlen extra kritérium, így a 20-25%-os példányok most diszkvalifikálva lettek. A zsalmalevek összhatását figyeltük, mennyire tiszta, mennyire kellemes.

Cappy

Bontás után egy friss és üde almás aroma tekeri meg orrunkat. Picit habzik, de még nem tűnik különösebben gyanúsnak. Kóstolás során marad a tiszta és őszinte almás ízvilág, ami mellé egy csipet édesség párosul csupán. Szánkban alaposan megpörgettük és boldogan nyugtáztuk, hogy nincsen gyanús utóíze. Egyetlen szomorúságot csak azzal okozta, hogy íze viszonylag hamar elillan szánkból.


Adatok: 1 liter, cukor 10 gramm, 489 Ft

Purissima

Szép tarka csomagolást álmodott a Penny ennek a gyümölcslének. Illatában alig találjuk az almát, egészen erőtlen szegény. Kóstolva mi még több almára vágynánk, de legalább nem brutálisan édes, és ez pozitívumként felírható. 


Adatok: 1 liter, cukor 10,7 gramm, 259 Ft

MIT ÉR A PUCC? LETESZTELTÜK A DRÁGÁBB ÁSVÁNYVIZEKET>>> 

Solevita

Ezt történetesen a Lidl terjeszti a piacon, ami első benyomásra kísértetiesen hasonlít az előző alanyra, mivel alig érezzük az almát, ha kibontjuk. Kóstolva sem erősödik meg a helyzet sajnálatos módon. Egyetlen érdekessége, hogy utóízében kicsit savasabb állapotot jelenít meg szánkban.


Adatok: 1 liter, cukor 10,7 gramm, 269 Ft

Hohes C

Némi statisztikát is elrejtettek a leírás száraz anyaga mellett is a dobozon, ami egészen jópofa gondolat tőlük. Aranybarna folyadékjuk egy lágy illatfelhőt legyez csak maga körül, amihez egy kicsit erősebb íz tárul. A MILD felirat annyit tesz a dobozon, hogy savassága csökkentett, ami bizony érződik is. Könnyed és lágy, de legjobb, hogy tisztán almás élményt nyújt. Íze extra lassan cseng le szánkban.


Adatok: 1 liter, cukor 9,6 gramm, 579 Ft

SZILVABEFŐTT TESZT: KIDERÜLT, MELYIK TERMÉK A LEGJOBB>>> 

Pure fruits

Intenzív és erőteljes az illata, amikor letekerjük kupakját, ami elöljáróban már jó benyomásokat ébreszt bennünk. Sajnos lelkesedésünk megelőlegezése hiábavaló, mert ízre sokkal gyérebb eredményt tud csak felmutatni. Egy savasabb üdítő, ami nyomokban almát tartalmaz.

Adatok: 1 liter, cukor 9,7 gramm, 279 Ft

Sió

Könnyed, ám nagyon tiszta alma illat áradozik a dobozából kifelé. Kóstolva egy közepes lendülettel felvértezett almalét találunk, amiben van egy kevéske savasság, amitől talán pont még természetesebbnek és almaélmény közelibb lesz az egész. Íze nagyon lassan kúszik ki csak szánkból.


Adatok: 1 liter, cukor 9,7 gramm, 479 Ft

Spar

Meglepően erős illat áramlik belőle, de az az igazság, hogy annyira nem tűnik éppen tiszta almás aromának. A dobozzal extrán figyelni kell, amikor bontjuk, mert ebbe történetesen annyi levegő nem volt, hogy picit is lotyogjon a folyadék benne. Ízre nem igazán tud lenyűgözni minket, mert a nem túl tiszta alma mellett más is érzünk, ami annyira nem tölti meg szeretettel lelkünket.

Adatok: 1 liter, cukor 11 gramm, 229 Ft

ROPPANÓ, ESTI NASIK - VAJAS KEKSZEKET TESZTELTÜNK>>> 

Rauch – Happy day

Igazi karácsonyi extra, hogy kapott egy piros köntöst a hagyományos csomagolására. Illatában nagyon erőtlenül próbálkozik csupán, amit íze sem tud megcáfolni sajnos. Felfoghatatlan sebességgel távozik a szánból, a kevéske almás élmény. Amikor megvan éppen, akkor semmi baj nincsen vele, de ezt másodpercekben is nehéz kifejezni, hogy egy pohár mennyit nyújt ebből.


Adatok: 1 liter, cukor 10,8 gramm, 439 Ft

Ítélet

A heti és az ünnepekre leginkább ajánlott példány ezek közül a Hohes C. Nagyon letisztult és lágy-kellemes ízek dolgoznak benne. Közvetlen mögötte a Cappy és Sió párosa, melyek között alig van különbség, még mindkettőt erősen ajánlott kategóriába soroltuk.


Aztán a 3. hely után jön egy nagyobb szakadék, amit a Happy day már jó messziről követ, mert markáns a különbség. Sokkal kevesebb ízélmény és inger jellemezi innentől a mezőnyt. Igazán kerülendőnek most a Spar sajátját jelölnénk meg, annál valahogy nagyon nem álltak össze az ízek nekünk, pedig többször rákóstoltunk.

  1. Hohes C
  2. Cappy
  3. Sió
  4. Happy day
  5. Solevita
  6. Purissima
  7. Pure fruits
  8. Spar

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss