Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almakrémes szalalkális sütemény

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A lapokhoz:
  • 2 tojás
  • 8 kanál cukor
  • 8 kanál olaj
  • 8 kanál tej
  • 30 kanál liszt (+/- 1 kanál)
  • 1 kiskanál szalalkáli
  • 1 kiskanál ecet (vagy citromlé)
  • csipet só
  • A sütéshez:
  • diónyi vaj
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 3 banán
  • 10 dkg aszalt vörösáfonya
  • 10 kanál cukor
  • 1,5 kanál étkezési keményítő
  • 3 kanál hideg víz

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és mixerrel habosra keverjük. Apránként hozzácsorgatjuk az olajat, a tejet, beleszórjuk a sót, a citromlében felfuttatot szalalkálit és a lisztet. Amikor a mixer már nehezen keveri a masszát, kiborítjuk deszkára, és puha, selymes tésztát gyúrunk belőle.

4 lapra osztjuk, kinyújtjuk, és vajazott tepsi hátán világosra sütjük. Az én kisebb tepsim mérete 20X27 cm volt, de lehetett volna akár pár centivel nagyobb is. Vigyázzunk, a lapok hamar megsülnek, ne égessük meg.

Amíg a lapok sülnek, lereszeljük az almát és a banánt, feltesszük párolódni a cukorral. Beleszórjuk a vörösáfonyát, és behabarjuk a vízzel elkevert keményítővel. Pár percig tovább főzzük, majd kihűtjük.

Ezzel a gyümölcsös krémmel töltjük meg a lapokat, majd lefóliázzuk, és másnapig hűtőben tartjuk, amíg a lapok megpuhulnak.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Másnap finomabb, a lapok meg kell puhuljanak. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss