hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almakompót télire tartósítószer-mentesen

MME MME
80 perc
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, majd egy kevés cukorral kidörzsöljük belőle a vanília magokat.
  2. A citrom héjából 1 nagy ívet hámozunk, majd a levét kifacsarjuk.
  3. Száraz lábasban a szegfűszegeket és a fahéjakat addig pirítjuk, ameddig intenzíven el nem kezdik ereszteni az illatukat.
  4. Ekkor 3 dl vizet, a vaníliát, a cukrot, a citrom héját és levét hozzáadjuk és felforraljuk, lezárjuk.
  5. Az almákat megpucoljuk, negyedeljük, kimagozzuk és a befőttes üvegekbe rendezzük 3/4-ig, majd felöntjük a lével úgy, hogy ellepje, szükség esetén vízzel pótoljuk.
  6. A befőttesüvegeket lábasba tesszük, és körbeöntjük vízzel, majd felforraljuk azt.
  7. Ahogy felforrt, egyesével kivesszük a befőttesüvegeket, rátesszük a celofánt és a fémkupakokat szorosan, majd fejjel lefelé visszatesszük a lábasba és lezárjuk a tüzet, ott hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletűre őket.

    Nézzétek meg VIDEÓN hogyan készül az almakompót! 



Ezek is érdekelhetnek

Friss