Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almafelfújt

MME MME
3.7/5
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg megpucolt alma
  • 4 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 4 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 4 dkg liszt
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • csipet só
  • 1 dkg vaj a forma kenéséhez
  • A díszítéshez és a tálaláshoz:
  • fagyasztott málna
  • csokoládémártás

Elkészítés

Elkészítése: A meghámozott, kicsumázott és kis kockákra vágott almát tűzálló tálba teszem, kevés cukorral meghintem, és a forró sütőben üvegesre párolom.

Közben a vajat a liszttel habzásig hevítem, majd a tejjel felengedve állandó keverés közben sűrűre főzöm.

A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverem, a fehérjéből kemény habot verek.

Kivajazok négy kisebb formát, és beleszórom a zsemlemorzsát.

Ha a mártás már nem forró, belekeverem a párolt almát és a fűszereket. Ezután adom hozzá a tojássárgás cukrot, végül beleforgatom a tojáshabot.

A masszát a formákba töltöm, a tetejét simára egyengetem, majd előmelegített, forró sütőbe tolom, és közepes lángon 35-40 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy a közepe is átsült-e már.

Még tűzforrón melegített tálra borítom, és fagyos málnával megrakom. Csokoládémártással vagy olvasztott csokoládéval meglocsolom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss