teljes kiőrlésű liszt (annyi, hogy formázható legyen)
barna nádcukor (ízlés szerint),vagy édesítőszer,vagy eritrit
csipet só
egy citrom reszelt héja,és néhány csepp citromlé
kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés
Az almát lereszelem, meglocsolom citrommal,a reszelt alma levét kicsit kinyomkodtam, hozzákevertem a fahéjat, reszelt citromhéjat,sütőport, a sót, csak ezután adtam bele a lisztet, amennyit felvesz.
(Nálam kb. 30 deka liszt kellet belé.), és a cukrot gondolomra, én nem szoktam sokat tenni – megkóstoltam (nem kell túl édes legyen, úgy is meghintjük amikor megsül).
Kézzel nagyobb diónyi gombócokat formáztam a masszából, és szép aranybarnára sütöttem.A sütése forró kókuszzsírban úgy történt, mint a fánké. Papírtörlőre szedtem, leitattam a felesleges zsiradékot.Forrón kínáljuk.