Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almafánk – tej és tojásmentes

25 perc
rafinált
átlagos
3 adag
Hozzávalók
  • fél kg reszelt alma
  • őrölt fahéj ( ízlés szerint)
  • fél tasak sütőpor
  • teljes kiőrlésű liszt (annyi, hogy formázható legyen)
  • barna nádcukor (ízlés szerint),vagy édesítőszer,vagy eritrit
  • csipet só
  • egy citrom reszelt héja,és néhány csepp citromlé
  • kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés

  1. Az almát lereszelem, meglocsolom citrommal,a reszelt alma levét kicsit kinyomkodtam, hozzákevertem a fahéjat, reszelt citromhéjat,sütőport, a sót, csak ezután adtam bele a lisztet, amennyit felvesz. (Nálam kb. 30 deka liszt kellet belé.), és a cukrot gondolomra, én nem szoktam sokat tenni – megkóstoltam (nem kell túl édes legyen, úgy is meghintjük amikor megsül). Kézzel nagyobb diónyi gombócokat formáztam a masszából, és szép aranybarnára sütöttem.A sütése forró kókuszzsírban úgy történt, mint a fánké. Papírtörlőre szedtem, leitattam a felesleges zsiradékot.Forrón kínáljuk.

Megjegyzés

Tipp. természetesen olajjal is süthető. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss