hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almabólé

MME MME
Hozzávalók

Elkészítés

Az almákat négybe vágjuk, magházukat eltávolítjuk, és a húsukat felaprítjuk. A cukrot bóléstálba tesszük, leöntjük fél liter almalével, és addig állni hagyjuk, amíg a cukor feloldódik benne. Beletesszük az almát, a fahéjat és a citromhéjat. Annyi almalevet töltünk rá, hogy az almát ellepje. Ezután legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a maradék lehűtött almalevet hozzátöltjük, és az ásványvízzel felöntjük. Citromfűvel vagy borsmentával díszíthetjük, amiből ízlés szerint a poharakba is tehetünk néhány levélkével.
Tipp:
Alkoholos almabólé: Az almalevet 2 üveg száraz fehérborral, az ásványvizet pedig pezsgővel helyettesítjük.

Ezek is érdekelhetnek