hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almában sült libamáj

MME MME
4.5/5
45 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

2. Az almák kalapját levágjuk, majd egy kanál segítségével kivájjuk a belsejét úgy, hogy körben 1 cm hús maradjon. Kevés vajat teszünk mindegyik üregbe, sózzuk, borsozzuk, és 5-7 perc alatt elősütjük az almákat a sütőben.

3. Közben előkészítjük a libamájat. A májat apróra kockázzuk. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a májat, 2-3 percig még a tűzön hagyjuk, majd lehúzzuk. Turmixba öntjük, pürésítjük, közben hozzáadjuk a tojásokat és a calvadost.

4. Az almákat kivesszük a sütőből, és szűrön keresztül megtöltjük a májas keverékkel. A kalapokat most nem az almákra, hanem melléjük tesszük. Visszatoljuk a sütőbe 30-35 percre.

5. Tálaláskor a kalapokat az almákra tesszük, és még forrón kínáljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje. További érdekességeket és fotókat, valamint a köretként kínálható medvehagymás krumplipüré receptjét a Mesterkurzus blogban találod! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss