Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almába töltött csirkemáj ropogós salátaágyon

MME MME
30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemájat megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. A póréhagymát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük.

Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, épp csak megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a májat, pár perc alatt összepirítjuk (túlsütni nem szabad, mert a máj megkeményedik). Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, majorannával.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az almát megmossuk, „kalapját” levágjuk, a magját és húsát kivájjuk úgy, hogy az almának csak vékony fala maradjon.
Beletöltjük a májat, hőálló tálba állítjuk, és sütőben 10 percig sütjük.

Közben a salátát megmossuk és összetépkedjük. A paradicsomokat négybe vágjuk. A salátával együtt tányérra tesszük. Meglocsoljuk a maradék olajjal, megszórjuk borssal, és rátesszük a sült almás csirkemájat.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss