Előkészítés: Az almát meghámozzuk, megmossuk, negyedeljük, magházától megszabadítjuk, húsát vékony gerezdekre vágjuk.
Elkésztés: A vaníliarudat kettéhasítjuk, kikaparjuk belőle a pépet. Összekeverjük a cukorral, a borral, és lassan felforraljuk. Beletesszük az almagerezdeket, és lassú tűzön kb. 5 percig puhára pároljuk. Kiszedjük, lecsepegtetjük, és egy tálra rózsaszerűen elrendezzük a gerezdeket. A lében elkeverjük a zselatin, felforraljuk, és vékonyan megkenjük vele az almagerezdeket. A maradék zselét hagyjuk megdermedni. Amikor a zselé megdermedt, kiborítjuk, apró kockákra vágjuk, és rászórjuk az almára. Meglocsoljuk málnaöntettel, és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre