hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Alma zselével

MME MME
2/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Az almát meghámozzuk, megmossuk, negyedeljük, magházától megszabadítjuk, húsát vékony gerezdekre vágjuk.
Elkésztés: A vaníliarudat kettéhasítjuk, kikaparjuk belőle a pépet. Összekeverjük a cukorral, a borral, és lassan felforraljuk. Beletesszük az almagerezdeket, és lassú tűzön kb. 5 percig puhára pároljuk. Kiszedjük, lecsepegtetjük, és egy tálra rózsaszerűen elrendezzük a gerezdeket. A lében elkeverjük a zselatin, felforraljuk, és vékonyan megkenjük vele az almagerezdeket. A maradék zselét hagyjuk megdermedni. Amikor a zselé megdermedt, kiborítjuk, apró kockákra vágjuk, és rászórjuk az almára. Meglocsoljuk málnaöntettel, és tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 1393 kJ/333 kcal
Top tipp: Az öntetet készíthetjük friss vagy mélyhűtött málnából. A gyümölcsöt szitán áttörjük, és ezzel a péppel öntjük le az almát. Ízesíthetjük kevés gyümölcspálinkával is.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss