hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Alma fahéjas bundában

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd vékonyra (kb. 0,5 cm) szeleteljük fel. Ezután csepegtessük meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg.

Egy tálba üssük bele a tojást, majd adjuk hozzá a cukrot, egy csipet sót, és az őrölt fahéjat, majd keverjük alaposan össze.

Ezután keverjük hozzá a tejet, és a szénsavas ásványvizet, majd annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.

Közben egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat.

Ezután az almaszeleteket először forgassuk bele lisztbe, majd a palacsintatésztába, és óvatosan tegyük bele a felforrósított olajba.

Ezután mérsékeljük a hőfokot, majd az almaszeletek mindkét oldalát süssük szép pirosra. (Sütés közben én többször átfordítottam, hogy szép egyenletesen süljön.)

Egy tálcán (vagy nagyobb tányérba) keverjük össze cukrot és az őrölt fahéjat.

A szép pirosra sült almaszeleteket óvatosan emeljük ki az olajból, majd még forrón, forgassuk meg a fahéjas-cukros keverékben.

Megjegyzés

Tálaláskor a fahéjas cukorban megforgatott almaszeleteket langyosan kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss