Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 pofonegyszerű almás recept + tippek a szupergyümölcshöz

Az almát évszázadok óta gyógyító erejű gyümölcsnek tartják. Mitől olyan egészséges, és hogy is érdemes felhasználni? Összeszedtünk néhány hasznos tippet és almás receptet.
Honnan származik?

A rózsafélék családjába tartozó almafa termése napjaink egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb gyümölcse. Habár még nem sikerült egyértelműen meghatározni a származási helyét, szinte biztosra vehető, hogy valahol Eurázsiában kell keresni. Ami a fajtagazdagságát illeti: közel kétezer almaféle létezik!

Miért hasznos?

Magas a víztartalma, és kevés kalóriát (50 kcal/100 g) tartalmaz, ezért egész évben ideális harapnivaló. Többek között A-, C-, valamint B-vitaminokat, foszfort, kalciumot és vasat is tartalmaz, ezek döntő része a héjában található. Segíti az emésztést, tisztítja a veséket és a vért, de alacsony vércukorszint esetén is kifejezetten ajánlott a fogyasztása.

Almás trükkök

1. A felszeletelt alma nem barnul meg, ha citromlevet csepegtetünk rá.

2. A magházat a külön erre a célra kitalált, éles végű, csőszerű szerkezettel is kiemelhetjük a gyümölcsből.

3. Az almaecet az ízületekre, a bőrre és az emésztésre is jótékonyan hat.

Egyszerű almás receptek

Almakompót

Mosd meg, majd vágd ketté az almákat. Szedd ki a magházukat, aztán kockázd fel a húsukat, és némi cukorral tedd fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. Ízlés szerint szegfűszeggel, vaníliával vagy 1-2 fahéjrúddal ízesítheted. Főzd puhára a darabkákat, aztán hidegen vagy melegen tálald!

 Almakrémleves

Készíts almakompótot, majd szedd ki belőle a fűszereket. Sűrítsd be tejszínnel, ízesítsd citromlével, aztán az egészet pürésítsd botmixerrel. Hidegen, fahéjjal megszórva és néhány tejszínhab-rózsával díszítve lesz a legfinomabb!

Almás-sajtos csirke

Egy olajjal kikent tepsibe tegyél csirkemellfilé-szeleteket. Mindegyiket kend meg reszelt sajttal, szegfűszeggel, fahéjjal, sóval és egy pici cukorral ízesített főzőtejszínnel. Halmozz köré meghámozott, majd felkockázott almát, aztán az egészet told be a sütőbe, és süsd aranysárgára.

Almás receptek >>>
3+1 OK, AMIÉRT MEGÉRI MINDEN NAP ALMÁT ENNI >>>
PUFFADUNK TŐLE? MENNYIT EHETÜNK EGY NAP? ÍME A GYÜMÖLCSKISOKOS >>>
BIRS, A LEGENDÁS ALMA >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss