Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Alma chutney (csatni)

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük az almát, megmossuk és kis kockákra vágjuk. A ghít - vagy vajat - felmelegítjük, és beleszórjuk az ánizst, megpirítjuk, majd hozzámorzsoljuk a chilit és a kurkumát, és egy picit együtt pirítjuk.
  2. Beletesszük az almát, és pároljuk 4-5 percig, majd hozzáöntjük a vizet, és fedő alatt tovább pároljuk, amíg szét nem fő.
  3. Végül beletesszük a cukrot, és takarék lángon tovűbb főzzük addig, amíg megfelelő - lekvár - sűrűségű nem lesz.

 

Megjegyzés

A csatnik (chutney) ízek és színek a tányérodon:) Olyan egyszerre csípős és édes csemegék, melyek segítik az emésztést, jó étvágyat csinálnak és szép, színes látványukkal örömet okoznak a szemnek. Továbbá kiemelik az ételek ízét is. Vannak nyers és főtt csatnik is. Egy csatni annyira csípős, hogy nem lehet megenni és annyira édes, hogy nem lehet otthagyni:) Mindig csak egy kanálnyit tegyél az ételek mellé. Bármilyen étel mellé illik. - vitaik

Ezek is érdekelhetnek

Friss