Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Allergiás vagy a parlagfűre? Akkor akár a koronavírust is könnyebben elkaphatod

default user icon
MME
A kezeletlen allergia, az irritált nyálkahártya, a pollenekkel való küzdelem sérülékenyebbé teheti az immunrendszert, és egy vírus is könnyebben megtámadja az embert - nyilatkozta korábban a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának igazgatója. Mivel elkezdődött a parlagfűszezon, erre most fokozottan oda kell figyelnünk!

Az allergia következtében gyulladt orrnyálkahártya fogékonyabb lehet a fertőzésekre, így például a koronavírusra is. Továbbá a légúti allergiások a szemviszektés és orrviszketés, orrfújás miatt gyakrabban érinthetik meg az arcukat, ami plusz kockázatot jelenthet. 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) elindította naponta frissülő, térképes Parlagfű Pollen Riasztási Rendszere (PPRR). Az itt található előrejelzések segíthetnek felmérni, hogy az ország mely területein, milyen magas a parlagfű virágporának koncentrációja.

Müller Veronika tüdőgyógyász hozzátette: ha az allergiát megfelelően kezelik, ha az allergiás használja a gyógyszereit, akkor sokkal kisebb annak a rizikója, hogy megfertőződik koronavírussal - írja az MTI.

KORONAVÍRUS, MEGFÁZÁS, ALLERGIA VAGY INFLUENZA - MELYIK BETEGSÉGRE UTALNAK A TÜNETEK?>>> 

7+1 ÉTEL, AMI ENYHÍTI AZ ALLERGIÁS TÜNETEKET>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss