Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

„Állagra picit gumiszerű” - Vaníliás pudingporokat teszteltünk

A porból készíthető ételeknek van egy különleges kisugárzásuk. Ahogy megpillantjuk őket, átjárja csontjainkat a félelem, hogy egyáltalán emberi fogyasztásra alkalmasak lesznek-e. Krumplipüré por? Mogyoróvaj por? Puding por? Igen, a harmadikat eléggé sokan használják, pedig ezt házilag előállítani sem nagy hadművelet, cserébe akkor tizedannyi az adalékanyag benne.

Mi ezeket a rendkívül praktikus és szimpatikus puding alapokat teszteltük a héten mégpedig vaníliás ízesítésben. Nem kutattuk fel a lehető legtöbbet, de a legnagyobb boltok polcain díszelgő alanyokat kosárba tetettük. Elkészítésük során szigorúan tartottuk az előírtakat és mindegyik esetében azonos fajta és márkájú tejet használtunk.

Thymos

Illata alapján alig mondhatjuk vaníliásnak. Viszonylag könnyen besűrűsödik, és ahogy hőt kap, sokáig nem kell már kevergetni. A színe nem a legmeggyőzőbb, eléggé fakó lett szerencsétlen. Íze kóstolás után jobban közelít a vaníliás irányhoz, de végtelen magabiztosságra nem ad okot. Nagyon halovány ízre, de ami rosszabb, hogy állagra elég gumis miután fogyasztásra kész hőmérsékletre hűl.

Adatok: 69 Ft

Dr. Oetker

Egyik legnagyobb klasszikus a pudingsoron. Elkészítés közben már biztatóan sárgás árnyalata van, ami feltehetően a jobbfajta színezéknek köszönhető csak, de a szemnek ez is elég. Illatra még forralt állapotában is ráfoghatjuk a vaníliás jelzőt, nincs kérdőjel előtte. Kóstolva állagra majdnem pont jó krémes, kicsit tömör, de könnyen kezelhető. Ízre marad a vanília, ami picit mesterkélt csupán.

Adatok: 149 Ft

Nyírfacukor

Speciális képessége egyértelműen abban van, hogy ehhez nem kell cukrot utólag adni, mert édesítőszerrel van már a gyárban feltuningolva. Kevergetés közben már látjuk, hogy ez a tökéletes aranysárga árnyalattól jó messze lesz, egészen világos majdhogy fehéres. Miután kihűl és megkóstoljuk rájövünk, hogy ezt a gyárban jó édesre álmodták. Itt nincs esélyünk kedvünk szerint szabályozni a szintet, azt kapjuk, amit elképzeltek. Érezzük az édesítőszer utóízét, de nem zavaró. A vanília aroma intenzív benne, ez például jó pont benne.

Adatok: 399 Ft

Dr. Oetker – kislányfejes

Ismerős kettővel fentebbről a márkanév, de ezt úgy hirdetik, hogy a kislányfejes, ami némi áthallással akár horrorfilmcím is lehetne. Készítés közben viszont, de ja vu érzésünk van, mert minden pontjában nagyon hasonlít az eredeti változatra. Igazában ízében és állagában sem találtunk eltérést olyan szinten, ami az elkészítési eltéréseken túl mutatna bármit is.

Adatok: 149 Ft

Bella

Lágy és kellemes márkanév, de ez is egy por alapú puding csupán. Csomótlanítás közepette annyit látunk, hogy színre nem olyan életerős, kicsit szegény, sápadt. Illatában érezzük szolidan a vanília aromát, ami félig mesterkélt hatású csupán. Állagra eléggé gumis maradt, lehet picit több tejet kérne, nehéz belőni.

Adatok: 79 Ft

Belbake

Egyszerű csomagolás, nincsen túltolva, de mégis csábító. Pörgetés közeben látunk egy lágy sárga árnyalatot, amiből szinte semmilyen aroma nem szökik, eléggé érdekes. Miután elkészült marad egy picit hígabb állag, és egy nagyon szolid ízvilág, amiben a mesterséges vanília érződik leginkább.

Adatok: 89 Ft

CBA

Végre fogtunk egy ízig-vérig saját márkásat is, amit a CBA terít. Egyszerű csomagolása egy egészen jó pudingalapot rejt. Színre meggyőzően sárga és illatában is érezzük a vanília aromát már akkor, amikor csak elkezd langyosodni csupán. Állagra picit gumiszerű, de ízében megvan a klasszikus művanília aroma, ami félsiker már ilyen esetekben is.

Adatok: 79 Ft

Ítélet

Veszettül nagy öngólt nem rúgtunk a héten, pedig rendesen rettegtünk tőle, hogy lesznek ehetetlen példányok. Igazán ajánlott példány a két darab Dr. Oetker és a Nyírfacukor terméke. Utóbbinál kicsit sok az édesítő, de a vanília meglepően jó, míg a két Dr. Oetker esetében egy erős átlagot kapunk minden téren.

A maradék négy közül a Bella még, ami kicsit jobban teljesít a maradék három majdnem húzható egyforma helyezésre, kisebb-nagyobb eltérésekkel. Egyikben jobb az íz, másikban jobb az állag. Összességében inkább csináljuk mégis magunknak a pudingot házilag és szervezetünk is boldogabb lesz a sok adalékanyag nélkül.

IGENIS SZÁMÍT A MÉRET! KLASSZIKUS KRÉKEREKET TESZTELTÜNK>>> 

AZ IRODISTÁK MEGMENTŐI - DOBOZOS SALÁTÁKAT TESZTELTÜNK>>> 

AMIKOR A TÉSZTÁBAN ELVÉSZ A VIRSLI - VIRSLIS PÁRNÁKAT TESZTELTÜNK>>> 

Ezek is érdekelhetnek