Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Durva! Ez történik a testeddel, ha nem iszol alkoholt! II.

default user icon
MME
Gondolkoztál már azon, hogy a bárokban erősen hirdetett happy hours ( boldog órák) igazából kevésbé tesznek boldoggá? Ha felfüggeszted az alkoholfogyasztás - ha még csak egy hónapig is - kutatások szerint nagyban befolyásolod majd az egészséged. Nem csak komoly lépéseket teszel a súlycsökkenésed érdekében, de csökkentheted a rák kockázatát, növelheted a szíved egészségét és még a szexuális életed is felpezsdülhet!

sokkal többet eszel, akár egy fél ital után is

Egy holland tanulmány szerint azok az emberek, akik csak pár pohár alkoholt fogyasztottak, 20 százalékkal többet ettek, mint azok, akik tartózkodtak. Csak egy korsó sör vagy két pohár bor után éhesnek érezhetjük magunkat, ez pedig domino hatáshoz vezethet.

csökkented a stroke és az idegkárosodás kockázatát

A túlzott ivás és az alkoholfogyasztás stroke és neuropathia kialakulásához vezethet. Miért? Az American Heart Association kutatása szerint, a tömény italok rendszeres fogyasztása növelik a vérnyomást és szabálytalan szívverést idézhet elő. Az Országos Egészségügyi Intézet szerint a túlzott alkoholfogyasztással közvetlenül mérgezzük az idegeket.

JOBBAN TELJESÍTESZ A MUNKÁBAN

A New Scientist tanulmányában a résztvevők, akik 30 napig abbahagyták az alkoholfogyasztást, 18 százalékos koncentrációnövekedést és 17 százalékos teljesítménynövekedést tapasztaltak a munkájukban. Hagyd fel a borospohár emelgetését és a munkádban fogod elérni az emelkedést.

hidratáltabb lesz a szervezeted

Ha hozzászoktál, hogy este hazaérve legurítasz néhány pohárkával, próbáld meg lecserélni a rituálét méregtelenítő vizekkel, amiket magad készítesz. Nem csak rengeteg kalóriától szabadítod meg magad, hanem a magas antioxidáns tartalmú citrusfélékkel dúsított vitaminos víz segít a bőr regenerálásában  és elősegíti a fogyást. 

felpezsdül a szexuális életed

Míg egy vagy két pohár borról, esetleg néhány koktélról úgy gondolhatod, megadja a romantikus alaphangulatot, az alkohol valójában egyfajta depresszáns, és valószínűleg ez az utolsó dolog, amire a hálószobában vágysz. Hatással van még a férfiak teljesítőképességére, valamint megingatja a nők libidóját is.

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA TÚL SOK SÓT ESZEL >>>

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA 30 NAPIG NEM ISZOL MÁST, CSAK VIZET >>>

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA EGY IDEIG NEM ESZEL HÚST >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss