Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Alföldi tejfölös pogácsa

85 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a tojást, majd a tejföllel összegyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkára borítjuk, és 1,5 cm vastagra kinyújtjuk. Megkenjük tojássárgájával, és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszórjuk szezámmaggal, és meleg helyen 30 percig kelni hagyjuk. Végül 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss