Elkészítés: A szűzpecsenyét egészben kevés zsíron félangolosra sütjük, majd sózzuk, borsozzuk.
A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott gombát megdinszteljük, majd zsírjára sütjük, sózzuk, borsozzuk, ha kicsit hűlt, összekeverjük a tojással és a zsemlemorzsával.
A kelleveleket sós, forró vízben 6-8 perc alatt előfőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.
Az elősütött húst bevonjuk a gombapéppel, beburkoljuk kelkáposztalevéllel, majd vékonyan szeletelt szalonnával. Tepsibe tesszük, kevés zsírt teszünk mellé, és forró sütőben pirosra sütjük.
A paprikás mártáshoz a hagymát finomra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, meghintjük pirospaprikával, majd liszttel, pici vizet adunk hozzá, majd a tejfölt. Összeforraljuk, majd átturmixoljuk.
A szűzpecsenyét szeletelve a paprikás mártással és galuskával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!