hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Alföldi szűzpecsenye

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szűzpecsenyét egészben kevés zsíron félangolosra sütjük, majd sózzuk, borsozzuk.

A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott gombát megdinszteljük, majd zsírjára sütjük, sózzuk, borsozzuk, ha kicsit hűlt, összekeverjük a tojással és a zsemlemorzsával.

A kelleveleket sós, forró vízben 6-8 perc alatt előfőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.

Az elősütött húst bevonjuk a gombapéppel, beburkoljuk kelkáposztalevéllel, majd vékonyan szeletelt szalonnával. Tepsibe tesszük, kevés zsírt teszünk mellé, és forró sütőben pirosra sütjük.

A paprikás mártáshoz a hagymát finomra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, meghintjük pirospaprikával, majd liszttel, pici vizet adunk hozzá, majd a tejfölt. Összeforraljuk, majd átturmixoljuk.

A szűzpecsenyét szeletelve a paprikás mártással és galuskával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss