Alföldi széllel bélelt túrós lepény

MME MME
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy nagy szélű tepsit kizsírozunk, a lisztből, a zsírból, 10 dkg porcukorból, 1 tojásból, kevés tejfölből pici sóval linzertésztát készítünk, és a tepsibe belenyújtjuk úgy, hogy a tepsi szélére is jusson a tésztából.
  2. A tejet a vízzel összeforraljuk, és a cérnametéltet belefőzzük. Hagyjuk kihűlni, közben a túrót, a tejfölt, a 20 dkg porcukrot pici sóval, vajjal, 8 tojás sárgájával elkeverjük, még 2 zacskó vaníliás cukrot is tehetünk bele, és ezt a cérnametélttel összekavarjuk, majd egyenletesen rárakjuk a linzertésztára és megsütjük.
  3. Amikor már majdnem készre sült, a tojásfehérjét a porcukorral gőz fölött felverjük, és a tepsiből kivett cérnametélt tetejére kenjük, majd visszatesszük a sütőbe, míg a hab megszárad a tetején.

Megjegyzés

Özv. Kátai Jenőné receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss