hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Alföldi gulyásleves galuskával

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, majd egyforma kockákra vágjuk. A húst is megtisztítjuk, és felkockázzuk.
  2. A zsírt feltesszük melegedni, megdinszteljük benne az apró kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, tovább pároljuk, és hozzáadjuk a kockára vágott húst is. Addig dinszteljük, amíg majdnem zsírjára sül.
  3. Ezután rátesszük a zöldségeket, és együtt pároljuk tovább. Sóval, borssal és köménymaggal ízesítjük, majd rászórjuk a pirospaprikát, és felengedjük 2 l vízzel. Beletesszük a t. v. paprikát, a paradicsomot, a zellerszárat és a petrezselyemzöldet. Lassú tűzön főzzük.
  4. Amíg fő a gulyásleves, elkészítjük a galuskát. A tojást villával felverjük, hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, hogy lágy galuska tésztát kapjunk. Amikor a leves már majdnem megfőtt, egy vágódeszkára borítjuk a galuskatésztát, és egy kanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. Amikor a galuskák feljönnek a leves tetejére és megnőnek, elkészült a gulyásleves.

Megjegyzés

Jó szívvel ajánlom a versenyre ezt az igazi tradicionális alföldi gulyáslevest. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek