Elkészítés: A húst leöblítem, leszárítom, kb. 2x2 cm-es kockákra, a vöröshagymát és fokhagymát finomra, a zöldséget karikára aprítom.
A zsiradékban megdinsztelem a vöröshagymát a fokhagymával, a húst az egész köménnyel fehéredésig pirítom. Meghintem őrölt paprikával, felengedem kb. 1/2 liter vízzel. Sózom, borsozom, a zellerrel, babérral, majoránnával, chilivel, zöldpaprikával, paradicsommal addig főzöm lassan, ameddig a hús kb. félpuhára fő.
Hozzáadom az aprított zöldségeket, tovább főzöm puhulásig. Felengedem annyi vízzel, amennyi levest szeretnék, újraforrásnál hozzáadom a darabolt burgonyát, a csipetkét, tovább főzöm kb. 10-15 percig.
Közben utána fűszerezem sóval, borssal, őrölt köménnyel, aprított zöld fűszerekkel, csipet cukorral, és pár csepp ecettel lágyítom az ízeket, lassan együtt készre főzöm.
Rövid pihentetés után tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!