Alexander sütemény

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • olvasztott méz
  • porcukor
  • vaj
  • tojás
  • szódabikarbóna
  • aprított dió
  • tojás
  • porcukor
  • vaníliás cukor
  • savanykás baracklekvár
  • tojás
  • cukor
  • tej
  • liszt
  • vaníliás pudingpor
  • vaj
  • vaníliás cukor
  • baracklekvár
  • habtejszín
  • csokireszelék

Elkészítés

Elkészítés: A mézes lap hozzávalóit összegyúrjuk, és egy sütőpapírral fedett nagy gáztepsiben világosra sütjük (180 fokon, 10-12 perc). A tetejét villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon.

A tésztához egy ugyanakkora tepsit sütőpapírral kibéleljük, és az aprított diót beleszórjuk. 180 fokra melegített sütőben egy kissé megpörköljük. Közben megkevergetjük, de vigyázzunk arra, hogy szép, kellemes arany színe legyen!

A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a baracklekvárt. Ezt a lekváros kemény habot szépen rásimítjuk a pörkölt dióra, és 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.

A krém hozzávalóit a vaj kivételével simára keverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük, és vajjal habosra keverjük.

A sütemény összeállítása: a mézes lapot lekvárral vékonyan lekenjük, majd rákenjük a krém 1/3 részét. A krémre tesszük a habtésztát úgy, hogy a diós felülete kerüljön felülre. Erre simítjuk a maradék krémet, majd a krémre a keményre vert tejszín. A tetejét csokireszelékkel szórjuk meg.

Megjegyzés

A sütemény nagyon finom, bármely ünnepi asztalon megállja a helyét. A receptet Császár Etától kaptam, nagy köszönet jár érte. A sütemény nem édes, az íze fenomenális. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss