Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Van-e különbség az Aldi osztrák és magyar termékei között? Teszt!

A nemrég megjelent sajtóhírek szerint minőség tekintetében sok multi élelmiszerüzletnél találtak különbségeket az Ausztriában és a Magyarországon forgalmazott élelmiszerek között. Az Aldi termékeit teszteltük ez ügyben.

Múlt héten robbant ki a botrány, miszerint több multinacionális élelmiszer üzletlánc eltérő minőségű termékkel látja el a nyugat-európai és a kelet-közép európai régió boltjait. A magyar termékek minősége sok esetben silányabbnak bizonyult, mint ugyanazon termékek Ausztriában árusított változatai. 

Az Aldi már akkor is állította, hogy minden országban egyforma a minőség, hogy a központi, több országra szóló  beszerzésből származó saját márkás élelmiszereik összetételüket tekintve megegyeznek a nyugat-európai üzletek kínálatában található termékekkel. Ezek közül teszteltünk párat az Aldi vaktesztjének keretein belül. 

sajtok

A kóstolást az Aldi saját márkás sajtjaival kezdtük, ahol valóban nem tapasztaltunk semmi különbséget. Ízre, kinézetre és színre is teljesen azonos volt a két országban forgalmazott termék. 

Vegetáriánus szendvicsfeltét

A második tesztalanyunk az Aldi vegetáriánus szendvicsfeltétje volt. Ha nem tudnánk, hogy nem húsból készült, nem mondtuk volna meg, teljesen hozza a felvágottak megszokott ízvilágát, azon belül is pedig leginkább egy zöldséges párizsihoz hasonlítható. Háromféle ízben kapható az itthoni boltokban: pikáns, csilis és csemegeuborkás. Jó hír még a szójakerülőknek, hogy amellett, hogy húsmentes, még szóját sem tartalmaz, helyette ugyanis tej és növényi fehérje felhasználásával készült. Különbséget itt sem tapasztaltunk, ráadásul az egyik kedvencünk volt a bemutatott termékek közül. 

Joghurt, pizza és kávé 

Kóstoltunk még továbbá meggyes, banános és vaníliás joghurtokat csokis müzlivel, ezek szuperfinomak voltak, szintén megegyező ízvilággal. Ettünk szalámis pizzát paradicsomszósszal és edami sajttal, paprikás chipset, ribizlis és narancsos piskótatallért, valamint ittunk saját márkás kávét is - utóbbi nemcsak saját terméke az Aldinak, de saját gyárban is készül.  

Ketchup

Számottevő különbséget egyik terméknél sem tapasztaltunk, bár volt, aki egy kicsit eltérőnek érzékelte a ketchupok esetében a két terméket: az egyik édesebbnek hatott, míg a másik paradicsomosabbnak tűnt. 

 CSokoládé

A kávé mellett a csokoládé is az Aldi saját előállításában készül, ehhez a kakaóbabot több országból szerzik be, a csoki előállítása azonban már egy gyárban zajlik. A saját márkás csoki különlegessége, hogy 20%-ban tartalmaz mogyorót (amit Törökországból importálnak), és a mogyoródarabokat közvetlenül előállítás előtt pörkölik meg a gyártósoron. Így ugyanaz a csokigyár látja el az összes Aldit a forgalmazó országok mindegyikében. 

Összeségében tehát elmondható, hogy valóban nincs különség a több országra szóló csoportos beszerzésből származó saját márkás termékek tekintetében az élelmiszerek receptúráját illetően, továbba az összetevők minőségét tekintve sem tapasztaltunk eltéréseket. 

TESZT! RANGSOROLTUK A PULYKAMELL SONKÁKAT - NÉZD MEG MELYIKET ÉRDEMES MEGVENNI! >>> 

MElyik hasonlít leginkább a boltira? Házi gofrikat teszteltünk! >>>  

MELYIK A LEGFINOMABB, MELYIK A LEGBÜDÖSEBB? VIRSLIT TESZTELT A NÉBIH >>>  

Még több teszt a mindmegettén >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss