Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Óriási újítást vezetett be az Aldi: fizetés nélkül távozhatnak a vevők az üzletekből

default user icon
MME
Az önkiszolgáló kasszák bevezetését kihagyva, az Aldi rögön a jövő botját nyitotta meg: a diszkontlánc első pénztár nélküli, önkiszolgáló üzletében, a vásárlók sorban állás és fizetés nélkül vehetik át a kiválasztott termékeket, és távozhatnak is.

Ha valaki azt gondolná, hogy az Aldi innentől kezdve ingyen adja a termékeit, azt sajnos gyorsan ki kell ábrándítanunk: csupán a jövő technológiájának integrálásáról van szó. 

 

A diszkont szupermarket új, délkelet-londoni Greenwichben található telephelyén a vásárlók alkoholt is vehetnek, a korhatár betartásáról arcfelismerő- és kormeghatározó mesterséges intelligencia dönt. A német diszkontlánc ezzel az Amazon és a Tesco nyomdokaiba lép, amelyek egyaránt nyitottak már pénztár nélküli üzleteket, új modellre áll át a kiskereskedelem - írja a The Standard című brit lapra hivatkozva a Világgazdaság. 

A vásárlóknak regisztrálniuk kell az Aldi Shop&Go alkalmazásának letöltése után, ahol igazolni kell a személyazonosságot. A vevőket a mennyezetre szerelt csúcstechnológiás kamerák követik, távozáskor ezek számlázzák ki automatikusan a megvásárolt termékeket. Az Aldi a elmúlt hónapokban tesztelte az üzletet, majd kedden élesben is elindította a forradalmi szolgáltatást. A jövőben várhatóan sorra nyílnak meg az új technológiát alkalmazó kiskereskedelmi boltok. 

Hamarosan mi is kipróbálhatjuk a kassza nélküli boltokat

Ahogy azt nemrégiben mi is megírtuk, Szlovákia legnagyobb kiskereskedelmi üzletlánca, a COOP Jednota már idén megnyitná első, teljesen automatizált, önkiszolgáló üzletét. Az ilyen eladó nélküli boltok egyik nagy előnye, hogy éjjel-nappal nyitva tartanak, a boltba pedig egy applikáció segítségével juthat be a vásárló.

Ezek is érdekelhetnek

Friss