Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hihetetlen! Ezzel a módszerrel védekezik az Aldi a bolti lopások ellen

default user icon
MME
Az Aldi lett a legújabb a szupermarketek sorában, ahol a jövőben testkamerát viselnek majd a dolgozók, így csökkentve az egyre növekvő bolti lopások számát. Állítólag néhány üzletben már tesztelik is a módszert.

A növekvő bűnözés arra kényszeríti a kereskedelemben dolgozókat, hogy új módszerekkel védjék meg a munkatársaik testi épségét, illetve az árukat. A jövőben egyre több üzletben lehet arra számítani, hogy testkamerát viselnek majd az eladók – pont ez történik az angol Aldikban is.

Giles Hurley, a brit Aldi vezérigazgatója elmondta, hogy a lépés szükségszerű volt, mert üzleteikben érzékelhetően megnőtt a bűnelkövetések száma az elmúlt időszakban. „Az egész iparágban emelkedett a bolti lopások száma, és ez alól mi sem vagyunk kivételek” – nyilatkozta Hurley a Retail Gazette-nek.

A vezérigazgató szerint fantasztikus munkatársakkal dolgoznak, akik joggal várják el a biztonságos munkakörnyezetet, ezért mielőbb megoldást kell találni a problémára. A lopások mellett ugyanis előfordul, hogy a tolvajok az alkalmazottakkal szemben erőszakosan lépnek fel. Az üzletlánc vezetői azt várják, hogy a testkamera elrettenti a tolvajokat és csökken az alkalmazottakkal szembeni fenyegetőzések száma is.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss