Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Albán krémes Alexandra konyhájából

75 perc
egyszerű
átlagos
7 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a tojássárgáját a vízzel és a sóval felverjük egy robotgéppel, majd kanalanként beletesszük a cukrot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a kakaóporral, majd a tojásos masszába szitáljuk. Jól kikeverjük, és beleöntjük a sütőpapírral bélelt, 37x24 cm-es tepsibe. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
  2. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot a cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd még melegen belekeverjük a pudingot, és jól kikeverjük.
  3. A megsült tésztára rákenjük a krémet, és a kikapcsolt sütőbe visszatoljuk még 5 percig.
  4. Felverjük a tejszínt a vaníliás cukorral, és rákenjük a már kihűlt süteményre. Végül megszórjuk a kakaóval, és a hűtőbe tesszük.

Ezek is érdekelhetnek